Inicio Barcelona por Dani del Blog Viatges Pedraforca

Barcelona por Dani del Blog Viatges Pedraforca

Sóc Dani, barceloní de tota la vida, tant de naixement com de residència. A Viatges Pedraforca relato, junt amb la Lidia, els nostres viatges i escapades amb una clara prioritat pels destins de proximitat, és a dir, Catalunya, país que estimo amb bogeria.

El que més m’agrada de Barcelona és la seva història; m’encanten les ciutats que conserven les restes i monuments de les diferents etapes de la història de la humanitat, incloent-hi l’època actual. En aquest sentit Barcelona ha estat habitada des del Neolític, amb una ocupació continuada des que els romans van fundar la Colonia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino al S I aC. El que menys m’agrada és la seva massificació, especialment a alguns llocs emblemàtics de la ciutat com el Barri Gòtic, Les Rambles, o els voltants de la Sagrada Família… Com a persona que treballo a Ciutat Vella ho veig a diari, i sovint em posa de molt mal humor.

Un barri que recomano és la zona de l’avinguda del Tibidabo, a la part alta de la ciutat. No és un barri còmode per a viure-hi, perquè té molt pocs serveis, especialment de comerços. No obstant és molt agradable per a passejar-hi, atès que és l’equivalent – salvant distàncies és clar – al “Beverly Hills de Barcelona” d’inicis de S XX: alguns burgesos van triar aquesta zona per a fer-hi la seva residència, i van encarregar el projecte de la casa a grans arquitectes del moment, entre ells Puig i Cadafalch. En la línia del que comentava a l’anterior paràgraf és una zona ideal per a gaudir de l’arquitectura modernista – i també noucentista- , però fugint de la massificació d’altres indrets com el Passeig de Gràcia, Park Güell o Sagrada Família.

Entrant en el terreny de la gastronomia, recomanaré dos llocs, també a la zona alta de la ciutat, al barri de Sarrià,  tot i que una mica separats de l’Avinguda del Tibidabo. El primer és el Bar Tomàs (C/ Major de Sarrià, 49), un local amb la fama de tenir les millors patates braves de Barcelona. L’altre és la pastisseria Foix de Sarrià (C/ Major de Sarrià, 57), un comerç amb més de 125 anys d’història, i amb una indubtable qualitat dels seus dolços i pastissos.

Si he definir Barcelona amb una frase seria amb aquesta: “ Gràcies al Modernisme Barcelona és una ciutat única i especial.” Dels pocs articles que he publicat al meu blog de Barcelona ciutat recomano llegir el que vaig dedicar a 5 indrets poc coneguts del Barri Gòtic i Ciutat Vella.

Barcelona en la Blogosfera
Antiguos edificios señoriales en la zona alta de Avinguda del Tibidabo